بینایی سنجی، علم مراقبت های بینایی است و آموزش دیدگان این رشته مسئولیت حفظ و سلامت بینایی را بر عهده دارند. در واقع یک بیمار چشم در آغاز باید توسط یک بینایی سنج معاینه شود تا بیماری او تشخیص و درمان شود. اگر قصد تحصیل در رشته بینایی سنجی را دارید توجه داشته باشید که تسلط در دروسی چون فیزیک خصوصا فیزیک نور، ریاضی و زیست شناسی می تواند در کسب رتبه قبولی در رشته بینایی سنجی بسیار موثر باشد.

در ادامه اطلاعاتی که داوطلبان کنکور تجربی برای انتخاب رشته و آشنایی با بینایی سنجی لازم دارند را در اختیارتان قرار خواهیم داد.

 

معرفی رشته بینایی سنجی

علم بینایی شامل دو شاخه اصلی چشم پزشکی و بینایی سنجی می باشد که رشته بینایی سنجی در زمینه های مرتبط با بینایی، بهداشت چشم و مراقبت از بینایی به ایفای نقش می پردازد.

متخصصان بینایی سنج در زمینه هایی چون تهیه و تجویز وسایل کمک بینایی، ساخت و ارائه عینک طبی، تشخیص دقیق عیوب ضعیفی چشم،‌درمان تنبلی چشم کودکان، تجویز لنز های طبی و غیر طبی، بررسی انحرافات چشمی و اصلاح آن و … نسبت به یک چشم پزشک اطلاعات بیشتری دارند.

 

زیر شاخه های رشته بینایی سنجی

این رشته در مقطع کارشناسی گرایش خاصی ندارد اما فارغ التحصیلان این رشته می توانند در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری در گرایش های تخصصی از جمله ناهنجاری های دید دو چشمی و تمرینات اپتومتریک، وسایل کمک بینایی و تجویز لنز های نامرئی ادامه تحصیل دهند.

 

روحیات لازم برای اشتغال در رشته بینایی سنجی

کار در این رشته تمیز است و برخلاف رشته های بالینی با خون و مریض بدحال و … روبرو نمی شوند و شیفت شب ندارند.

 

تعداد واحد ها و دروس رشته بینایی سنجی

طول دوره تحصیل در مقطع کارشناسی در رشته بینایی سنجی ۴ سال می باشد. این رشته در مقطع کارشناسی ۱۴۶ واحد درسی را در بر می گیرد که ۲۳ واحد درسی مربوط به دروس عمومی، ۴۲ واحد مربوط به دروس پایه، ۷۳ واحد مربوط به دروس اختصاصی و ۸ واحد نیز به پایان نامه و کارآموزی اختصاص دارد.

 

 

برخی از دروس و واحد ها در این رشته عبارتند از:

دروس عمومی بینایی سنجی

دروس عمومی بینایی سنجی

دروس پایه بینایی سنجی

دروس پایه بینایی سنجی

دروس تخصصی بینایی سنجی

دروس تخصصی بینایی سنجی

دانشگاه های رشته بینایی سنجی

آمار پذیرش دانشجو در این رشته به شدت کم می باشد. این آمار سالانه حدود ۱۰۰ نفر است.

 

دانشگاه هایی که در این رشته دانشجو می پذیرند:

  • دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
  • دانشگاه علوم پزشکی ایران
  • دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
  • دانشگاه علوم پزشکی مشهد

 

البته دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، زاهدان و مشهد در کنار دوره روزانه در پردیس خودگردان نیز دانشجو می پذیرند. این رشته در دانشگاه آزاد و دانشگاه های دیگر فعلا ارائه نمیشود. در ضمن پذیرفته شدگان این رشته باید از نظر جسمی کاملا سالم باشند و نقص عضو نداشته باشند که البته نقص تنها یک گوش یا یک پا مورد تایید است.

بازار کار رشته بینایی سنجی

با توجه به آمار پایین پذیرش در این رشته، بینایی سنجی نسبتا بازار کار خوبی دارد به طوری که ۸۰٪ فارغ التحصیلان این رشته جذب بازار کار می شوند.

 

شرایط کار برای فارغ التحصیلان این رشته در موارد زیر می باشد:

فعالیت در بخش دولتی، در بخش خصوصی مانند کلینیک ها یا بیمارستان های خصوصی به صورت قراردادی، فعایت به صورت شخصی با تاسیس مطب که نیاز به روابط عمومی قوی، ارتباط خوب با چشم پزشک ها و … دارد. در مقطع دکتری نیز می توانند به صورت عضو هیئت علمی فعالیت داشته باشند.

 

دیدگاهتان را بنویسید